piątek, 24 października 2014

Ciastka z czekoladą i masłem orzechowym.

Wykonanie jest banalnie proste i szybkie :)

Składniki:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru trzcinowego
1 szklanka masła orzechowego
2 jajka
60gr masła
łyżeczka sody
cukier waniliowy/ekstrakt z wanilii
2 tabliczki gorzkiej czekolady

Używając miksera ucieramy masło i masło orzechowe z cukrem i jajkami. Dodajemy resztę składników. 
Przed (lub w trakcie) ugniataniem i formowaniem ciasta dodajemy czekoladę - ja użyłam całych kostek.

Uformowane ciasteczka układamy w większych odstępach od siebie, gdyż podczas pieczenia znacznie zwiększają swój rozmiar.

15minut/180*C

Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku!





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz